Translate

21 Μαρτίου, 2022

το TRiKiKLO

Η ΚΟΦΙΨΥ στην Πλατεία Πρωτομαγιάς με το TRiKiKLO

   Η Κίνηση Οικογενειών και Φίλων στην Ψυχική Υγεία, ο σύλλογος που πασχίζει για την φροντίδα και ανακούφιση των ευάλωτων ψυχικά προσώπων και των οικογενειών τους μαζί με το TRiKiKLO! 

 Είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε βοηθώντας στις εκδηλώσεις στην πλατεία Πρωτομαγιάς το περασμένο Σάββατο στις 19 Μαρτίου μαζί με τους καλούς μας φίλους τα "Τα Θρανία της Άνοιξης" από τον συνεργαζόμενο με εμάς αξιόπιστο φορέα "Σκασιαρχείο". 
   Παρά το πολύ και τσουχτερό κρύο -διαρκώς χιόνιζε- γελάσαμε, παίξαμε και χαρήκαμε όλοι/ες μαζί και με τους μικρούς φίλους μας. Το "TRiKiKLO" το αναπτύσσει σε πλατείες και δημόσιους χώρους, η συλλογικότητα Victoria Square Project. Αναμνήσεις από άλλες εποχές, σύνδεση με το στοιχειώδες, απλότητα, λίγα λόγια..! 
   Έτσι κι εμείς περάσαμε ένα υπέροχο χαρούμενο μεσημέρι με τα μέλη της ΚΟΦΙΨΥ που παραβρέθηκαν! 
  Μας αφηγείται η συμπαθής συλλογικότητα: "Το Victoria Square Project παρουσιάζει το TRiKiKLO με ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στις 18, 19, 20 Μαρτίου 2022. Οι δρόμοι της πόλης μας, η πλατεία Πρωτομαγιάς γεμίζουν με εργαστήρια, αφρικανικά κρουστά και μουσικές για μικρούς και μεγάλους..."

   "...Το τρίκυκλο, το πιο αναγνωρίσιμο όχημα του αθηναϊκού κέντρου, βαθιά συνδεδεμένο με τους ανθρώπους του, επανασυστήνεται ως TRiKiKLO και βγαίνει στους δρόμους φορτωμένο εργαστήρια, ήχους και εκπλήξεις, κάνει στάσεις σε πλατείες και πεζοδρόμους, δημιουργεί εφήμερες εστίες διάδρασης και επικοινωνίας, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με το δημόσιο χώρο και την τέχνη στο κέντρο της Αθήνας."

Η ΚΟΦΙΨΥ και τα Θρανία της Άνοιξης στην πλατεία Πρωτομαγιάς με το TRiKiKLO

 Τι είναι το Victoria Square Project

   Είναι χώρος αναφοράς για τη γειτονιά και αποκτά αξία και νόημα από την αστική ανάπτυξη της γειτονιάς της Βικτώριας. Σήμερα λειτουργεί ως καλλιτεχνικός χώρος σύγχρονης τέχνης, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ενδυνάμωσης των κατοίκων της γειτονιάς.

   To Victoria Square Project στοχεύει να γίνει καταλύτης για την ανάδειξη της σημασίας του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικότητας για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία προτείνοντας μία εναλλακτική στο κυριαρχικό μοντέλο της υποτίμησης και άγνοιας της αξίας της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.
   Έτσι ο χώρος εξελίσσεται σε μία κοινωνική πλατφόρμα, η οποία θα αναδείξει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και θα ενδυναμώσει την κοινότητα. 
Η ΚΟΦΙΨΥ με την αντιπροσωπεία στελεχών της Οικολογικής Συμμαχίας.
   Η ΚΟΦΙΨΥ δέχθηκε την ευγενική επίσκεψη στον χώρο της εκδήλωσης, αντιπροσωπείας στελεχών της Οικολογικής Συμμαχίας
. Της οργάνωσης που μάχεται "για την οικολογία ως επιστήμης της αλληλεπίδρασης των έμβιων στο φυσικό τους περιβάλλον".
  Από αριστερά προς τα δεξιά στη σειρά οι κ.κ.: Παπούλιας Αλέξανδρος, ο Γιώργος Δημητρίου Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής & Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής», η συμπρόεδρη ΚΟΦΙΨΥ Καπετάνου Ευαγγελία, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μιχάλης Μιχελής και ο συμπρόεδρος ΚΟΦΙΨΥ Ασπρογέρακας Άκης Ευάγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου