Translate

22 Μαρτίου, 2022

ΚΟΦΙΨΥ, σεμινάριο Μαρκόνι σε μαθητές αφιερωμένο στην Ποίηση του Νίκου Καββαδία

Ημέρα Παγκόσμιας Ποίησης 21η Μαρτίου: Το σεμινάριο για τις ασύρματες επικοινωνίες με άξονα την ποίηση του Μαρκόνι-Ποιητή Νίκου Καββαδία. Με την εποπτεία του εκπαιδευτικού & μέλος του συλλόγου "Σκασιαρχείο" Μπάμπη Μπαλτά. Μαθητές/τριες από την Δευτέρα και Τρίτη τάξη 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών - Ναπολέων Λαπαθιώτης
































 
Από αριστερά στην σειρά: ο δραστήριος εκπαιδευτικός κος Μπάμπης Μπαλτάς από "τα Θρανία της Άνοιξης", η συμπρόεδρη ΚΟΦΙΨΥ & παλαίμαχη Μαρκόνι κα. Ευαγγελία Καπετάνου, ο συμπρόεδρος ΚΟΦΙΨΥ παλιός ραδιοπειρατής Ευάγγελος Άκης Ασπρογέρακας.

Έκθεση συλλεκτικών αντικειμένων σχετικά με την ασύρματη επικοινωνία. Συλλογή της Ασυρματίστριας του Εμπορικού Ναυτικού κας Ευαγγελίας Καπετάνου

Σπάνιες εκδόσεις εκτίθενται για την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Συλλογή Μπάμπη Μπαλτά
Το Ποιητικό Σεμινάριο Μαρκόνι ξεκινά! Η Ασυρματίστρια Εμπορικού Ναυτικού & μορσική εκπαιδεύτρια κα Ευαγγελία Καπετάνου, τοποθετεί τα απαραίτητα: χειριστήριο σημάτων Morse, μπρούτζινη αντιμαγνητική πυξίδα πλωτού τύπου, το αδιάβροχο αλφαβητάρι των κωδίκων, ακουστικά άνθρακος υψηλής εμπέδισης και βεβαίως χαμόγελα και καλή διάθεση..!

Το σεμινάριο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης συνεχίστηκε σε άλλο εργαστήριο με συνεντεύξεις και παραγωγή ποιητικής εκπομπής ραδιοφώνου. Εποπτεία από τις εκπαιδευτικούς κες Γιούλη Παναγιωτίδου και Έφη Μπακογιάννη.

Φτερωτά μαθητικά δάκτυλα εν δράσει: αστραπιαία μετάδοση σημάτων Morse σε ποιητικά κύματα..!

Καταπληκτικό: Φωνητική Ανάγνωση των ποιημάτων του Νίκου Καββαδία και ταυτόχρονη μετάδοσή τους σε κώδικα Morse! Από ταλαντούχο μαθητή στο Εργαστήριο Ποίησης του 35ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της Αθήνας.
Άλλος σπουδαίος συνδυασμός: Μαθητής απαγγέλει τα ποιήματα ενώ άλλη μαθήτρια τα αναμεταδίδει σε κώδικα Morse
 

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου