Translate

04 Μαρτίου, 2022

Η ΚΟΦΙΨΥ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας

 ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 

& ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΚΟΦΙΨΥ


Κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας
 και γιορτάσαμε την  
Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας
την Κυριακή 13 Φλεβάρη 2022  στην 
πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως.
Συζητήσαμε για τις επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία των οικογενειών των πασχόντων στην χώρα μας. Δυστυχώς είναι αποτέλεσμα της επιδημίας, της έκπτωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και των μέτρων που ελήφθησαν.
Μεταφέραμε την εικόνα με ηχητικές μαρτυρίες, που έχουν τα μέλη 
του συλλόγου μας για την πάντα επίκαιρη και πολύπαθη Ψυχική Υγεία στην χώρα μας. 
Είχαμε παρεμβάσεις με δηλώσεις από εξέχουσες προσωπικότητες που απαρτίζουν την Επιστημονική Επιτροπή μας: του 
Ψυχιάτρου Κυμπουρόπουλου Στέλιου και της Ακαδημακού Λιοσάτου Εβίνας
Θερμό χαιρετισμό αλληλεγγύης, μας απηύθυνε η Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας κα Αλεξία Τσούνη.

~~~

 Μάθημα Σημάτων Morse

  Εισαγωγικό Σεμινάριο Σημάτων Morse από την Συμπρόεδρο ΔΣ της ΚΟΦΙΨΥ και παλιά Ασυρματίστρια του Εμπορικού Ναυτικού, κα Καπετάνου Ευαγγελία. Μια πρώτη επαφή με το χειριστήριο των σημάτων Morse και παιχνίδι αποκωδικοποίησης που ανέδειξε καταπληκτικά ταλέντα περισσής παιδικής οξύνοιας και εύκολης εκμάθησης των οπτικών και ακουστικών κωδίκων!
  Η επονομαζόμενη και Μάνα της ΚΟΦΙΨΥ κα Καπετάνου, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα πανέξυπνα πλασματάκια των "Θρανίων της Άνοιξης"
 Μετά τις πρώτες απορίες άρχισε πολλή Μορσική πλάκα με συνοδεία γέλιου, φαντασίας & αυτοσχεδιασμών. Σήμερα ο Κώδικας Morse χρησιμοποιείται μόνο σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως οι ραδιοφάροι. Επίσης χρησιμοποιείται συστηματικά από τους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.
   Ο κώδικας Μορς είναι ο μόνος ψηφιακός κώδικας που μπορεί να ληφθεί ακουστικά ή και οπτικά από ανθρώπους, πράγμα που μπορεί να τον τοποθετήσει -έστω διασταλτικά- ανάμεσα στις Γλώσσες της Αναπηρίας
 
~~~

Το Ραδιόφωνο των Μαθητών 

  Το Σκασιαρχείο εν δράση: Ξεκίνησε η εκπομπή "Εδώ Τα θρανία της Άνοιξης"! Ακούτε το ραδιόφωνο των παιδιών! Παιδιά, μείνετε συντονισμένα!
  Η λειτουργία του μικρού εκπαιδευτικού ραδιοσταθμού (Tiny Radio) έγινε νόμιμα. Εξέμπεμψε σε ελεύθερη συχνότητα χωρίς να παρεμβάλλει για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτικούς & πειραματικούς λόγους από τους μαθητές όπως προβλέπεται και αναγνωρίζεται από τις σχετικές διατάξεις (Π.Δ.20 και επόμενοι νόμοι ελεύθερης ραδιοφωνίας). 
  Το Σκασιαρχείο ζητά να ενταχθεί το ραδιόφωνο ως μέσο έκφρασης στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. 
  Η ΚΟΦΙΨΥ ζητά από το Υπουργείο Υγείας να ενταχθεί το ραδιόφωνο ως ψυχοθεραπευτικό μέσο σε Δομές και ιδρύματα Ψυχικής Υγείας. Και οι δύο φορείς με μεγάλη υπευθυνότητα, έχουν κάνει μία δίχρονη πειραματική διαδρομή δοκιμών απ΄όπου έχουν εξαγάγει σπουδαία συμπεράσματα πεδίου. 
 
~~~

Έκθεση Ιστορικού Υλικού

  Το Κοινοτικό, Ερασιτεχνικό και Πειρατικό Ραδιόφωνο των 60’s, 70’s, 80’s. Ιστορική ξενάγηση στα συλλογικά ραδιοφωνικά πειράματα του παρελθόντος για την διεκδίκηση της ελεύθερης εκπομπής στα Ερτζιανά κύματα και στην νεώτερη πορεία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από τον παλιό ραδιοπειρατή Βαγγέλη Άκη Ασπρογέρακα.

~~~

Διαδικασίες της ΚΟΦΙΨΥ

  Έγινε Απολογισμός των Δράσεων της περασμένης χρονιάς, αναφέρθηκαν τα περσυνά οικονομικά από τον Έφορο Οικονομικών Ζαχείλα Νίκο και συζητήσαμε για τις προοπτικές και το πρόγραμμα για το 2022 της ΚΟΦΙΨΥ. Ταυτόχρονα έγινε δουλειά οργάνωσης και εγγραφής νέων μελών από τ@ς εθελοντ@ς μας:
  Η συντονίστρια της συζήτησης & Παιδαγωγός κα Αθανασία Δάρα, ελέγχει τα πρακτικά της διαδικασίας
  από τον βοηθό της πρακτικογράφο κο Αποστόλη Φώτη.

 ~~~

Το Μήνυμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου 

  Με χαιρετισμό και βαρυσήμαντη δήλωση προς το σώμα και τους καλεσμένους της ΚΟΦΙΨΥ σε βίντεο απευθύνθηκε εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής μας ο Ψυχίατρος και ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος Στέλιος. Εμείς στην συνέλευσή μας είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι την ανάλυση για τα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας, που παρουσιάστηκαν την μετά την επιδημία εποχή σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι ο Ψυχίατρος ευρωβουλευτής μας ενημέρωσε για το έργο των επιτροπών Υγείας όπου συμμετέχει και για τις προσπάθειες επίλυσης αυτών των κοινωνικών ζητημάτων Ψυχικής Υγείας που έχουν προκύψει. Η ΚΟΦΙΨΥ ετοιμάζει να παρουσιάσει το βίντεο που θα περιέχει το χαιρετισμό και την δήλωση του και τις εκδηλώσεις της ημέρας.
 
 ~~~

Εθελοντ@ς

Η Στέλλα και ο Γιάννης στα αριστερά.
 
~~~ 

Ο Άλλος Άνθρωπος

Η Κοινωνική Κουζίνα "Αλλος Άνθρωπος" πάντα παρούσα, μας πρόσφερε ένα γευστικότατο vegan γεύμα: "Τριβελάκια με λαχανικά" με πολλές πολλές μερίδες για όλ@ς!

 ~~~

 Η προετοιμασία στα γραφεία μας

  Οι κεραίες του Ραδιοφώνου των Μαθητών. Το Δίπολο Εκπομπής Ραδιοσταθμού που κατασκευάσθηκε από την σύμπραξη ΚΟΦΙΨΥ-Σκασιαρχείου με την  υποστήριξη της "Beavers Wooden Toys" . Κατά αυτόν τον τρόπο ως ΚΟΦΙΨΥ, αντλήσαμε πολύτιμη εμπειρία με σκοπό την διεύρυνση της παρέμβασης-πρότασής μας και σε Τομείς και Δομές της Ψυχικής Υγείας ως προτεινόμενο ισχυρό ψυχοθεραπευτικό μέσο έκφρασης.

  Η προετοιμασία στα γραφεία μας τις προηγούμενες ημέρες: ο ποιητής και συγγραφέας Μιχελής Πανάγος από την Εξελεγκτική Επιτροπή στην μέση μοντάρει τα πολύπριζα ενώ ο Έφορος Γραμματείας Μαυρογένης Αντώνης στα δεξιά κραδαίνει το δραπανοκατσάβιδο. Πολλές δουλειές: κοπή και μοντάρισμα των πάγκων, η συντήρηση των ιστορικών μηχανημάτων για την έκθεση της Ραδιοφωνίας, η συγκέντρωση των συσκευών της μικροφωνικής κα.
 
Ακόμη η εκτύπωση του καλαίσθητου πανό που αναρτήσαμε μαζί με τα φυλλάδια όπως και τα υψηλής αισθητικής Video της ΚΟΦΙΨΥ, που είχε επιμεληθεί και συνθέσει o ταλαντούχος 
 
εθελοντής σκηνοθέτης και μοντέρ κος Νεστορίδης Παναγιώτης.
 
 ~~~

Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας

διά χειρός Ευαγγελίας Καπετάνου! Ο απόλυτος αριστοτεχνικός συνδυασμός
της γευστικής περιπέτειας που μας υπέβαλε η Δημιουργός. Το απαράμιλλο γαστριμαργικό αποτέλεσμα, αυτό που άλλοι ονομάζουν γκουρμέ, έδειξε τις αδιανόητες όψεις που μπορεί να πάρει ο πειρασμός..!
 
με Αγάπη από την 
Κίνηση Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου