Translate

03 Μαΐου, 2023

H «Αυτοεκπροσώπηση» για την μεταφορά κατά την ακούσια νοσηλεία

 «Νέος Νόμος για την μεταφορά κατά την ακούσια νοσηλεία Λύτρωση ή κενό γράμμα;»

 
Εκδήλωση 
 
από το Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας 
 
«Αυτοεκπροσώπηση»
 

Αμφιθέατρο της ΠΕΨΑΕΕ 

Παρασκευή 5 Μαίου 2023 στις 5.30μμ 

οδός Ηπείρου 41

 ~~~

  Μία σημαντική εκδήλωση για την μεταφορά κατά την ακούσια νοσηλεία, που οργανώνει η «Αυτοεκπροσώπηση», τοποθετεί ξανά τα ζητήματα για την σωστή υγειονομική μεταχείρηση των Ψυχικά Πασχόντων και κατά την μεταφορά τους για την νοσηλεία τους. 

 Η ανακοίνωση της μαχόμενης αδελφής συλλογικότητας:

  "Οι ομιλητές:
  - Λήπτης υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  - Ηλίας Τζαβέλλας, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ
  - Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, Πρόεδρος ΔΣ στην Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργώ, Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής

   Το Άρθρο 59 του νόμου 4931/2022 ήρθε να εξειδικεύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ3α,β/Γ.Π. οικ 72109/2022 (ΦΕΚ 6507/Β/19-12-2022) που καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα επιμέρους στάδια και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη μεταφορά του ασθενή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαδικασίας της ακούσιας νοσηλείας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η διαδικασία της μεταφοράς κατά την ακούσια νοσηλεία όπως γίνεται σήμερα και οι κύριες αλλαγές που φέρνει ο νόμος και η ΚΥΑ που τον συνοδεύει.
   Στη συνέχεια οι ομιλητές θα μας εκθέσουν τις απόψεις των φορέων τους για τη νομοθεσία, τα θετικά σημεία και τις ελλείψεις της και θα διερευνηθεί αν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή η εφαρμογή του νέου νόμου πανελλαδικά, ώστε να μην γίνεται η μεταφορά του ασθενή κατά την ακούσια από την αστυνομία."
 
~~~

 

Δρομοκαίτειο 10 Νοέμβρη 2022. Διαμαρτυρία της ΚΟΦιΨΥ και άλλων φορέων, για τον ανηλέητο ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς από αστυνομικούς που τον μετάφεραν στο νοσοκομείο.

   Η ΚΟΦΙΨΥ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν κατά της βίας κατά την μεταφορά των ασθενών:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου