Translate

19 Δεκεμβρίου, 2020

Πως θα εμβολιασθούμε κατά του COVID-19

 Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

   Με συναίνεση προφορική ή γραπτή θα γίνεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναμένεται να φθάσει σε λίγες ημέρες και στη χώρα μας. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τον κορονοϊό. 

   Όπως προβλέπεται στις σαφείς οδηγίες που εστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όποιοι συμπολίτες μας δεχθούν να κάνουν το νέο εμβόλιο, θα πρέπει να συναινέσουν υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση. Αυτή η πράξη θα δείχνει ότι έχουν πλήρη ενημέρωση για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να εμφανισθούν. Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο ή από τον πάροχο φροντίδας ή από τον δικαστικό συμπαραστάτη

   Ειδικότερα στο έγγραφο συγκατάθεσης εμβολιασμού μετά από ενημέρωση αναφέρεται: 

   «Έχω διαβάσει ή μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της Covid-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μην εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν ικανοποιητικά»

Οι οδηγίες για την περίπτωση που υπάρξουν παρενέργειες σε γράφημα:

   Για πρώτη φορά οι ενήλικες πρέπει να συγκατεθούν προφορικά ή γραπτά για εμβολιασθούν. Έως σήμερα έφθανε η παρουσία μας είτε για το εμβόλιο της γρίπης είτε άλλων εμβολίων και αυτονόητα έτσι πιστοποιούσε την συναίνεση. 

Το εγχειρίδιο για τον εμβολιασμό στα 1.088 εμβολιαστικά κέντρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου