Translate

28 Μαρτίου, 2021

Πάνος Σαράκης, πέρασαν τρεις μήνες...

   Ήδη πέρασαν τρείς μήνες από την απώλεια του αγαπητού υποστηρικτή της ΚΟΦΙΨΥ και φίλου, Πάνου Σαράκη. 
   Ο Πάνος μας έφυγε ανήμερα Χριστούγεννα στις 28 Δεκέμβρη του 2021, πρόωρα στα 57 του χρόνια. Γεννήθηκε στα Αμπέλια Αιτωλοακαρνανίας το 1963 και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. 
   Χαμογελαστός και αισιόδοξος ο Πάνος και παρά την προσοχή που έπρεπε να δείχνει διαρκώς στα ζητήματα της υγείας του, είχε  υποστηρίξει εξ αρχής το εγχείρημα της ΚΟΦΙΨΥ. 
  Ήταν ένας έμπειρος Συντάκτης Ύλης και δούλεψε ως δημοσιογράφος σε μεγάλες και έγκυρες εφημερίδες όπως τον "Επενδυτή" και την "Εφ.Συν.". Ως εργαζόμενος στην ενημέρωση μπορούμε να πούμε ότι γνώριζε καλά πως "παίζεται το παιγνίδι" κοινωνικά και πολιτικά, χωρίς να είναι κυνικός και δεν ξεγιελιόταν εύκολα. 
  Ναι, ο Πάνος μας πρέπει ήδη να είχε συμπεράνει ότι λίγα πράματα μπορούν να αλλάξουν στο κεντρικό πολιτικό πεδίο αλλά πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν στο καθημερινό μετερίζι της κοινωνικής παρέμβασης και διαπάλης. Ίσως αυτή να είναι η εξήγηση για την λάμψη ελπίδας και ενδιαφέροντος, που διακρίναμε στο βλέμμα του και στο πρόσωπό του όταν με τον Βοηθό Γραμματέα της ΚΟΦΙΨΥ μας Ιωάννη Ζαχείλα, του ανακοινώσαμε ότι ιδρύουμε τον φορέα μας: "Προχωράτε, προχωράτε κι όταν με χρειασθείτε πείτε μου κι εγώ εδώ είμαι!" μας έδωσε κουράγιο. "Θα γραφτώ και στο σωματείο..." υποσχέθηκε για την αθόρυβη και διακριτική βοήθειά του. 
  Του Πάνου, άρεσε να ψαρεύει και δεν έχανε την ευκαιρία να παρακολουθεί τις ετήσιες ναυτικές εκθέσεις εμπλουτίζοντας την συλλογή του με πολλά σύνεργα ψαρέματος. 
   Κατά προτίμηση επισκεπτόταν την Κρήτη όπου περνούσε πολλές στοχαστικές ώρες στην θάλασσα με το καλάμι του. "Μη νομίζεις, τα  ψάρια που πιάνω τα ρίχνω πίσω στη θάλασσα" μου είχε εξομολογηθεί σε ανύποπτο χρόνο, "απλά μου αρέσει να κάθομαι και να βλέπω τα κύματα στην παραλία"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου