Translate

21 Φεβρουαρίου, 2021

Ο εμβολιασμός αστέγων...

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός αστέγων στην Ρωσία 

  Σαράντα άστεγοι εμβολιάστηκαν σήμερα κατά της Covid-19 στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, έγινε γνωστό από τοπική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία είχε την πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων αυτών. 
  "Στην πόλη μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι σημαντικό γι αυτούς να εμβολιαστούν", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ταΐσια Σουβορόβα, υπεύθυνη της μκο l'ONG Notchlejka που βοηθά τους άστεγους στην Αγία Πετρούπολη.
  Ο εμβολιασμός που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες άστεγους, σε αυτούς που προσφέρει στέγη η μκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Αγία Πετρούπολη, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα των σχεδόν 5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σχεδόν 15.000 άστεγους.
  Σύμφωνα με την Notchlejka, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς οι άστεγοι στην Αγία Πετρούπολη υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000. Μια πρώτη ομάδα δέκα ατόμων, ανάμεσά τους ανάπηροι, πήγαν σήμερα το μεσημέρι σε ένα νοσοκομείο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
  "Ο κόσμος λέει αμφιλεγόμενα πράγματα για το εμβόλιο, αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από αρνητικά", είπε η 57χρονη Γκαλίνα Ιβάνοβνα μόλις έλαβε την πρώτη δόση. "Είμαι μάλλον ικανοποιημένη που το έκανα", πρόσθεσε. Ο σύντροφός της Αλεξάντρ Σουβορόφ, 60 ετών, δηλώνει "επίσης ικανοποιημένος" που εμβολιάστηκε διότι "η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι περίπλοκη".
  Στη Μόσχα μία τοπική μκο που βοηθά τους άστεγους ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με τη υποστήριξη των μοσχοβίτικων αρχών. 

Τα Ρωσικά εμβόλια είναι τρία

  Η Ρωσία καταχώρισε τον Αύγουστο το πρώτο της εμβόλιο, το Sputnik V, κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
  Τον Ιανουάριο, η Ρωσία ξεκίνησε επίσημα εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με το Sputnik V (που φέρει το όνομα του πρώτου σοβιετικού δορυφόρου) με την ελπίδα να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας χωρίς να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα σε εθνικό επίπεδο. Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCoronaν εγκρίθηκε τον Οκτώβριο.
Χθες, Σάββατο, η χώρα ανακοίνωσε ότι καταχώρισε το τρίτο της εμβόλιο, το Kovivak.
  Η Ρωσία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 4,16 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία 83.293 ήταν θανατηφόρα.

Το Βατικανό εμβολιάζει άστεγους στην Ρώμη

  Οι δωρεάν εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Ακροάσεων πάπας Παύλος ο ΣΤ' όπου ο πάπας εκφωνούσε το εβδομαδιαίο κήρυγμα πριν την πανδημία. Την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο 57χρονος Πολωνός επικεφαλής του παπικού γραφείου φιλανθρωπίας καρδινάλιος Κόνραντ Κρατσιέφσκι, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με την φροντίδα των αστέγων της Ρώμης. 
 Ο πάπας Φραγκίσκος ανέφερε πριν δύο εβδομάδες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν. «Είναι μια ηθική επιλογή διότι διακινδυνεύετε την υγεία σας, την ζωή σας αλλά και τις ζωές των άλλων», δήλωσε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.
  Το Βατικανό με πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου, έχει εγκαινιάσει μια σειρά από δομές, για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης όπως μια κλινική, εγκαταστάσεις καθαριότητας και υπηρεσίες για κούρεμα κα.
Η κλινική Madre di Misericordia, για την φροντίδα αστέγων, στο Βατικανό


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου