Translate

09 Ιουλίου, 2020

Δίκτυο Covid 19: διάλογοι επί του εγκλεισμού

Ψυχική Υγεία & Κοινωνικά Κινήματα


Από την ομάδα Ψυχικής Υγείας του δικτύου Covid 19 λάβαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα πρόσκληση:     
"...οργανώνουμε διήμερο 8-9 Ιουλίου για την δημιουργία ενός κοινού τόπου για πολυφωνικό διάλογο επί των πολλαπλών εκφάνσεων και προεκτάσεων του εγκλεισμού. Αυτό διεξάγεται σε συνέχεια της προσπάθειάς μας, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 για να θέσουμε στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου και των κινηματικών διεκδικήσεων τις βίαιες επιπτώσεις του γενικευμένου εγκλεισμού. Ειδικότερα για τους ανθρώπους που διαβιούσαν σε ανάλογη συνθήκη και πριν την πανδημία. Με αφετηρία μας την εναντίωση στην ψυχολογικοποίηση και την ψυχιατρικοποίηση του κοινωνικού αυτού βιώματος και της ζωής εν γένει, καθώς και στις πολιτικές της βιοεξουσίας, προτάσσουμε τη σωματική, ψυχική και κοινωνική διάσταση της υγείας ως ένα αλληλένδετο όλον."
Το διήμερο οργανώνει η Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του Κοινωνικού Χώρου για την Ελευθερία Μικρόπολις και του Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων (Αθήνα). Θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου, στον χώρο του εκχ Μικρόπολις, με εισηγήσεις, συζητήσεις και πολιτιστικό πρόγραμμα.
Συμμετέχουν συλλογικότητες "...που δραστηριοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς και άνθρωποι με βιώματα εγκλεισμού και κοινωνικού αποκλεισμού από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μυτιλήνη, Κόρινθο, Γιάννενα και Λομβαρδία (Ιταλία)..."

Το διήμερο θα προβάλλεται ταυτόχρονα από το διαδικτυακό κανάλι του περιοδικού Βαβυλωνία:
https://www.youtube.com/channel/UCWNIK7MLGX4fnSN_hUMJ1fw  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου