Translate

12 Σεπτεμβρίου, 2023

Ακυρώθηκαν εξορμήσεις Αιμοδοσίας εξαιτίας των Πλημμυρών στην Θεσσαλία

Όσοι θέλουν να προσφέρουν αίμα, να προσέρχονται στα νοσοκομεία

   Τις δύσκολες αυτές μέρες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού της Λάρισας έρχεται να προστεθεί η έλλειψη αίματος.
   Σε ανακοίνωση του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

   “Λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα και των ακυρώσεων των προγραμματισμένων εξορμήσεων αιμοδοσιών, παρακαλείται ο κόσμος που θέλει αιμοδοτίσει να προσέρχεται στα νοσοκομεία της Λάρισας”.

 

Κίνδυνοι μολύνσεων


    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Φωφώς Καλύβα, οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού περιλαμβάνουν γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού και νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, Ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία).
    Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για την έγκαιρη αναγνώριση και τον εργαστηριακό έλεγχο πιθανών κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης. Υπενθυμίζεται ότι η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη, που προκαλείται από τον μικροοργανισμό λεπτόσπειρα (Leptospira spp) και παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα. Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.
    Επίσης μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ και του Υπουργείου Υποδομών, βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου. Προσπαθούν
 
να ελέγξουν το δίκτυο και να βρουν κάποιους τρόπους ώστε να δώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, πόσιμο νερό στους κατοίκους. Επίσης επείγουσες αυτοψίες διενεργούν στις υποδομές και τις κατοικίες την πλημμυρόπληκτων περιοχών πάνω από 80 κλιμάκια μηχανικών. Μαζί σε αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν μέλη της ΚΟΦιΨΥ και θυμίζουμε ότι ο σύλλογός μας έχει καταστατικά την προσφορά και λήψη αρωγής στις φυσικές και τεχνητές καταστροφές. Επίσης συνδέεται για τον ίδιο λόγο αν χρειαστεί με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου