Translate

14 Φεβρουαρίου, 2023

Παγκόσμια Ημέρα του Ραδιοφώνου: Η ΚΟΦιΨΥ γιόρτασε με το Σκασιαρχείο

Από αριστερά ο ηλεκτρονικός της ΚΟΦιΨΥ Μιχελής Πανάγος, ο ραδιοφωνικός δάσκαλος Μπάμπης Μπαλτάς από το ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ, η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Αλεξία Τσούνη, οι συμπρόεδροι ΚΟΦιΨΥ Καπετάνου Ευαγγελία & Ασπρογέρακας Ευάγγελος


Τα ιστορικά ραδιοφωνικά εκθέματα από συλλογές μελών της ΚΟΦιΨΥ και ραδιοπειρατικά χαμόγελα από παλιές/ούς ερτζιανές/ούς  

 



Σπάνιες εκδόσεις της συλλογής Καπετάνου και συλλεκτικά ραδιοπειρατικά μηχανήματα της συλλογής Ασπρογέρακα

Το συναρμολογούμενο ραδιόφωνο, της εκπαιδευτικής συλλογής του ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟΥ

Σπάνια έκδοση της αλφαβήτου σημάτων Morse. Συλλογή της ασυρματίστριας Καπετάνου Ευαγγελίας
    Η ΚΟΦιΨΥ για τρίτο χρόνο συνεχίζει να υποστηρίζει το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου των Παιδιών του ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟΥ. Αντί άλλου κειμένου αναδημοσιεύουμε τα υπέροχα λόγια από την εκπομπή που εκφώνησε η μικρή Κάτια:

   «Τα θρανία της Άνοιξης» 

 Το ραδιόφωνο των παιδιών. Στο μικρόφωνο ακούμε την Κάτια  
σήμερα την 13/2/2023 από το Ηράκλειο της Κρήτης &  την Αθήνα:

Εδώ «Τα θρανία της Άνοιξης»!

Ακούτε το ραδιόφωνο των παιδιών!

Παιδιά, μείνετε συντονισμένα!

Σήμερα παιδιά, 13 Φλεβάρη, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, μια μέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που γιορτάζεται από το 1946. Και θα μιλήσουμε για τα πρώτο ραδιόφωνο στην Αθήνα, το Εξέλσιορ (1926) και με ποιο τρόπο κάθονταν γύρω – γύρω οι άνθρωποι για να ακούσουν τους σταθμούς της Ευρώπης. Γιατί η Ελλάδα δεν είχε ακόμη. Το κείμενο είναι μια διαφήμιση της εποχής από τον ρέκτη Θωμά Σιταρά! Πάμε λοιπόν!  
  Ας τιμήσουμε, λοιπόν, αυτή την ημέρα, υπενθυμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς του αγαπημένου αυτού μέσου με τους ακροατές του, την συντροφιά και τον προσωπικό χαρακτήρα του, τις μνήμες που ξυπνά σε κάθε ηλικία, το δέσιμο και την ηρεμία που εμπνέει.  
   Στο ποίημά του, η «Μπαλάντα του Ραδιοφώνου», ο μεγάλος Γερμανός δραματουργός Μπρέχτ αποθέωνε το αγαπημένο του μέσο-παρηγοριά σε μία σκληρή εποχή, λίγα χρόνια μετά την απόδρασή του από την Ναζιστική Γερμανία. Το ραδιόφωνο είναι η αγαπημένη συνήθεια, η συντροφιά σε δύσκολες προσωπικές ώρες, αλλά και ταραγμένους καιρούς και μπορεί να εκτοπίστηκε από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει όμως ένα από τα πλέον προσφιλή μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ταυτόχρονα, έπαιξε πρωτοποριακό ρόλο στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την ενοποίηση του κόσμου. Είναι, επίσης, το μέσο που συνοδεύει, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, την άσκηση ατομικών δραστηριοτήτων, όπως την οδήγηση, το περπάτημα, το τρέξιμο, το διάβασμα και την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παρέχει αμεσότητα στην επικοινωνία και ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο στους χρήστες του. Είναι πολύτιμος φίλος. 
Υποδεχόμαστε, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου του 2023 με ελπίδα και αισιοδοξία, με βεβαιότητα ότι όλοι μένουμε ασφαλείς, ώστε να απολαμβάνουμε την μοναδική συντροφιά του αγαπημένου μας μέσου, σε κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάθε ατομική μας δραστηριότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου