Translate

01 Ιουλίου, 2022

Αντίο αγαπημένε +Γιάννη...

   Ο αγαπημένος +Γιάννης, μας εγκατέλειψε μόλις στα 54 χρόνια του. 

   Στα μικράτα του ως αριστούχος μαθητής με εκπληκτικές επιδόσεις τίμησε την σειρά του ως σημαιοφόρος στο σχολείο του. 

   Βαθύς γνώστης της Ελληνικής είχε εκδώσει ποιήματα και διηγήματα. Ως ενεργός πολίτης είχε συμμετάσχει στα σύγχρονα τοπικά συλλογικά εγχειρήματα με άξονα την φιλοσοφημένη άμεση δημοκρατία. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ιστορικού ραδιοσταθμού Κοκκινοσκουφίτσα Αγρινίου και συμμετείχε στην συνέλευσή του. 

  Πολλά χρόνια βάστηξε ο πόλεμος με τα ψυχολογικά του ζητήματα και πάντα τα κατάφερνε να πηγαίνει παρακάτω. Για αρκετά χρόνια έμενε στον ξενώνα Ίριδα στο Αγρίνιο και ουδέποτε είχε δείξει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Άλλωστε το τελευταίο προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έκανε σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πριν μοιραία εντοπισθεί από την αστυνομία μάλλον είναι τέτοιο δείγμα μιας απομονωμένης άτυχης στιγμής που δεν καταδεικνύει επανάληψη. 

Του +Γιάννη: ...Πέρασα τρία χρόνια κάνοντας βόλτες στην εξοχή. Τον τέταρτο πέθανα. Κι ήρθαν όλα τα έντομα στην κηδεία μου συντετριμμένα κι οι πεταλούδες ακόμη κάναν ειρήνη. Κι οι άλλοι είπαν. Έφυγε όπως του άξιζε. Ένας τρελός! Κι εγώ μόνο ήξερα πως έφυγα σαν Βασιλιάς.

   Ο ξενώνας Ίριδα είναι Μονάδα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Γ.Ν.Ν. Αγρινίου που φιλοξενεί άτομα σύμφωνα με τα εναπομείναντα προγράμματα εξωνοσοκομειακής ψυχιατρικής φροντίδας. Ο συντονιστής ψυχίατρος Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο Χρήστος Σκαμνέλος, δήλωσε ότι ο +Γιάννης ήταν ένας άνθρωπος όχι μόνο με βαθιά πίστη και πνευματικότητα αλλά και με μια ευρύτητα γνώσεων που φανέρωνε εξαιρετική καλλιέργεια. 

   Η ΚΟΦΙΨΥ μαζί με τους φίλους, τους συμμαθητές και τους συντρόφους του, θυμόμαστε πως ήταν ένας άνθρωπος με υπέροχα ταλέντα και με το μέλλον μπροστά του. 

   Συλλυπούμαστε την αγαπημένη μας αδελφή και μέλος της ΚΟΦΙΨΥ Κατερίνα Αναστασίου στενής συγγενή του +Γιάννη για την απώλειά της και συμπάσχουμε στον πόνο της οικογένειας. 

   Η κηδεία του +Γιάννη Αναστασίου γίνεται το 

Σάββατο στις 11.30πμ 2 Ιουλίου 2022

στον Αγ. Γεώργιο 

του Νεκροταφείου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου