Translate

12 Ιουλίου, 2021

ΠΟΣΟΨΥ​: Νέο Γενικό Συμβούλιο 2021

Το ΔΣ της Κίνησης Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία
ΚΟΦΙΨΥ
χαιρετίζει την νέα σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΟΨΥ
 που προέκυψε μετά από τις εκλογές των αντιπροσώπων
που έγιναν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή​ 11 Ιουλίου 2021. 
Έτσι η ΚΟΦΙΨΥ συμμετέχει στο β'βάθμιο όργανο δηλαδή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία με δύο εκλεγμένους εκπροσώπους της στο Γενικό Συμβούλιο.

Διώξε τους φόβους σου

 
  

Ο Ήλιος Ανατέλλει για Όλους και Όλες


 
~~~ 
 
 Η ΠΟΣΟΨΥ

 ιδρύθηκε το 2003 και μέλη της είναι Σύλλογοι Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) από Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Σέρρες, Βέροια, Έβρο, Βοιωτία, Πάτρα, Κρήτη, Σάμο, Ρέθυμνο, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη κα. 
Μέλη των ανωτέρων Συλλόγων είναι οι οικογένειες φροντιστές ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, οι ίδιοι οι πάσχοντες, καθώς και εθελοντές επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένοι πολίτες φίλοι των Συλλόγων αυτών.
 Όλοι οι Σύλλογοι - μέλη δραστηριοποιούνται στην ευαισθητοποίηση της Κοινότητας, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση (εξασφάλιση στέγης, εργασίας, καταπολέμηση του «κοινωνικού στίγματος» της ψυχικής νόσου κλπ.) των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αλλά και τη διατήρηση ενός στοιχειώδους επιπέδου ποιότητας ζωής για τους ανθρώπους μας στον ψυχικό πόνο και τις οικογένειες που τους φροντίζουν. Παράλληλα, αναπτύσσουν δράσεις για τη ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας (Λ.Υ.Ψ.Υ.) όσο και των οικογενειών τους, ορμώμενοι από την επιθυμία τους να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες εκεί που το κράτος δεν μπορεί, δρώντας συμπληρωματικά προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. 
Η Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ. εν κατακλείδι, είναι θεσμική φωνή για τους εκατοντάδες χιλιάδες πάσχοντες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και όλα τα πρόσωπα, που αποτελούν τις οικογένειες τους ή που επιτελούν το έργο της φροντίδας τους.
 
 

με εκτίμηση

από το ΔΣ της 

Κ.Ο.ΦΙ.Ψ.Υ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου