Translate

09 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Πιο Μισητός Άνθρωπος στον Κόσμο...

Ο Martin Shkreli γνωστός και ως “Pharma Bro”, εμφανίστηκε στη λίστα των 30 Under 30 το 2013 και μια δεκαετία αργότερα μεταπηδά στο Forbes Hall of Shame

 

Ο Pharma Bro -ο απατεώνας Martin Shkreli- εκτός της φαρμακευτικής βιομηχανίας

 

  Ο Martin Shkreli, ο «Pharma Bro» που εξέτισε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση επενδυτών, θα παραμείνει ακατάλληλος να εργαστεί στη βιομηχανία φαρμάκων, αφού ένα εφετείο επικύρωσε την ισόβια απαγόρευση που επέβαλε ο πρωτόδικος δικαστής. Το ομοσπονδιακό εφετείο του Μανχάταν την προπερασμένη Τρίτη, αιτιολόγησε την απόφασή του με την αναφορά «ότι στο παρελθόν του Shkreli υπάρχει ένα μοτίβο επανάληψης ενώ συνεχίζει να υφίσταται η προφανής πιθανότητα επανάληψής του σε συνδυασμό με την απειλητική για τη ζωή και την φύση των αποτελεσμάτων της δράσης του». 
  Επίσης επικύρωσε την απαγόρευση του προηγούμενου δικαστηρίου και ανανέωσε την εντολή να πληρώσει 64 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το παράνομο, καταχρηστικό και αντιανταγωνιστικό σχέδιο για να διαιωνίσει το μονοπώλιο για το σωτήριο φάρμακο Daraprim. Το φάρμακο αυτό θεραπεύει μια σπάνια και δυνητικά θανατηφόρα παρασιτική μόλυνση γνωστή ως τοξοπλάσμωση, το AiDS και άλλες τρομερές ασθένειες της εποχής μας.
 
Ο Shkreli οχτακοσιοπλασίασε την τιμή του φαρμάκου 
για το HIV από 13,54 σε 750$
 ~~~

 Pharma Bro: Ο απατεώνας Martin Shkreli 

στην λίστα του Forbes

  Ο Martin Shkreli γνωστός και ως “Pharma Bro”, εμφανίστηκε στη λίστα των 30 Under 30 το 2013 -Μια δεκαετία αργότερα μεταπηδά στο Forbes Hall of Shame*.
  Ο Shkreli έγινε διάσημος το 2015 όταν η φαρμακευτική του εταιρεία Turing απέκτησε το Daraprim, ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που συνταγογραφείται και σε ασθενείς με HIV, και αύξησε την τιμή του από 13,50 δολάρια ανά δισκίο σε 750 δολάρια.
  Ο αθεόφοβος Shkreli υπερασπίστηκε τότε την αύξηση των τιμών, λέγοντας: “Αν υπήρχε μια εταιρεία που πουλούσε μια Aston Martin στην τιμή ενός ποδηλάτου και αγοράζαμε αυτή την εταιρεία και ζητούσαμε να χρεώσουμε τιμές Toyota, δεν νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι έγκλημα”. Κατόπιν αυτών των προκλητικών δηλώσεων και μετά από έρευνες, το FBI συνέλαβε τον Shkreli το 2017 με κατηγορίες για απάτη με κινητές αξίες που δεν σχετίζονται με τη διαμάχη για το Daraprim. Κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση.
  Η λίστα του Forbes 30 Under 30 περιλαμβάνει τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.
  Ξεκινώντας την αποκαθήλωση και με περισσή επιείκεια για το ίδιο, το περιοδικό  ψέλλισε ότι υπήρχαν κάποιες επιλογές «που θα θέλαμε να μπορούσαμε να πάρουμε πίσω. Πολλοί από όσους μπήκαν στους 30 Under 30, έγιναν τιτάνες της τεχνολογίας, CEOs ή ακόμη και δισεκατομμυριούχοι. Κάποιοι απεδείχθησαν άχρηστοι ή ακόμη χειρότερα**».
 Σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes, η καθαρή περιουσιακή αξία του 29χρονου τότε ισχυρού παίκτη μετριώταν σε περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια, λεφτά που μόνο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε βγάλει τόσα χρήματα τόσο νέος. 

~~~
 
   * Το Forbes άρχισε να αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της φήμης και της επιτυχίας των πλουσίων όταν δημοσίευσε την πρώτη του λίστα Hall of Shame.
   ** Στην κορυφή του Hall of Shame -της «λίστας της ντροπής»- βρίσκεται ο Sam Bankman-Fried, ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, ο οποίος ήταν στη λίστα 30 Under 30 το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου