Translate

25 Φεβρουαρίου, 2020

Δικαιώματα & Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους.






                                    Προς: - Φορείς – Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ. Αττικής



 «Δικαιώματα & Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία,
Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους.
Ο Ρόλος των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών
των Δήμων της Αττικής»


   Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα: «Τα Δικαιώματα & οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους. Ο Ρόλος των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Αττικής».
   Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Στελέχη των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, σε Α/βάθμιες και Β΄/βάθμιες Οργανώσεις του Αναπηρικού Κινήματος της χώρας και σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των Συμμετεχόντων σε θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, όπως αυτά απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία. Ειδικότερα, και όσον αφορά τα Στελέχη των Κέντρων Κοινότητας & των Κοινωνικών Υπηρεσιών η επιμόρφωση που θα λάβουν θα τους καταστήσει ικανότερους στο να διαχειρίζονται και να ανταποκρίνονται εξατομικευμένα στα αιτήματα ενημέρωσης και υποστήριξης των εν λόγω ατόμων.
   Η θεματολογία του Σεμιναρίου θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις εξής ενότητες:
ü  Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ): Ηλεκτρονικός Εισηγητικός Φάκελος, Προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης, Διατροφικό Επίδομα & Επίδομα Κίνησης, Δελτίο Στάθμευσης/Δελτίο Μετακίνησης/Ατελής Εισαγωγή Αυτοκινήτου/Τέλη Κυκλοφορίας/Τέλη Ταξινόμησης
ü  Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ): Ο Ρόλος των Κέντρων Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), Πιστοποίηση της Αναπηρίας-Ενιαίος Πίνακας
Προσδιορισμού Αναπηρίας Ποσοστού Αναπηρίας  (Ε.Π.Π.Π.Α.), Πίνακας μόνιμων μη αναστρέψιμων παθήσεων
ü  Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ): Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Άρθρο 10- Ειδική Διατροφή για Θεραπευτικούς Σκοπούς, Άρθρο 31- Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) & Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης (Σ.Α.Δ.),  Άρθρο 39-Φυσικοθεραπεία, Άρθρο 40- Εργοθεραπείες, Άρθρο 41- Λογοθεραπείες
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, από τις 9:00 έως τις 15:30 στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Λ. Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλείσθε να μας αποστείλετε συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής το αργότερο έως την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

·        Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης  & Καταπολέμησης της Φτώχειας:
Δήμητρα Νίκου,
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-5281291(9.00 - 17.00)

Ε- mail:dnikou@ypakp.gr

·        Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ:
Κατερίνα Παναγιώτου,
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 – 99 49 837 (8.00 - 16.00)
Ε- mail: esaea@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου